TILBURG - Burgemeester Theo Weterings nam 19 september het eerste exemplaar in ontvangst van het Engelstalige boek “The New Common: How the Covid-19 Pandemic is Transforming Society”. Aan dit boek, waarvoor wethouder Esmah Lahlah het voorwoord schreef, leverden 50 Tilburgse wetenschappers een bijdrage.

De Tilburg University presenteerde het boek in de vorm van een stadsdebat vanuit de stadsbibliotheek LocHal. Aan het debat deden wetenschappers, bestuurders, studenten en andere vertegenwoordigers van de Tilburgse samenleving mee. Er werd gesproken over de nieuwe kansen en bedreigingen op het gebied van de gezondheidszorg, generaties, lokaal bestuur en participatie en de digitale transformatie.

Nieuwe kansen
Esmah Lahlah, wethouder voor Arbeidsparticipatie, Bestaanszekerheid en Mondiale Bewustwording: "Zelfs uit deze ongekende crisis komen nieuwe kansen. Kansen voor een mooiere, betere en meer inclusieve samenleving. Laten we deze benutten om er beter en sterker uit te komen. Wanneer er wordt nagedacht over het 'nieuwe' normaal, zou ik dan ook willen pleiten voor een 'nieuwe' samenleving. Een samenleving die zich opent voor iedereen. Een samenleving die zich vertaalt in de principes van gelijkheid, toegankelijkheid, en verbondenheid. Het gevoel dat er naar je om wordt gekeken. Meedoen begint namelijk altijd bij ertoe doen."