TILBURG - In de komende weken vervangt de gemeente de oude verkeersregelinstallatie aan de Hasseltrotonde. Om dat veilig te kunnen doen, staat ook het Draaiend Huis 4 weken stil.


Het kunstwerk op de Hasseltrotonde staat stil vanaf vrijdag 11 augustus. Op maandag 14 augustus begint het werk aan de verkeersregelinstallatie. Alle ondergrondse kabels, de grijze regelkast in de berm en de verkeerslichten zelf worden vervangen. De nieuwe verkeerslichten hebben LED verlichting en de masten zijn van aluminium en dus te recyclen. De gemeente doet ook regulier onderhoud aan het kunstwerk. Daardoor hoeft het huis op een later moment niet meer te worden stilgezet. Het werk duurt tot en met vrijdag 8 september. Dan gaat het huis ook weer draaien.

Weinig gevolgen voor verkeer

Tijdens het werk staan er tijdelijke verkeerslichten. Auto’s kunnen beide rijbanen gewoon gebruiken. Er wordt overdag gewerkt. In de week van 28 augustus werkt aannemer Swarco ook van 19:00 tot 06:00 uur om de portalen boven de weg te plaatsen. Tijdens deze werkzaamheden is er af en toe één rijbaan afgesloten.