BIEZENMORTEL - Een hartelijk welkom aan de inwoners van Biezenmortel! Vanaf 1 januari van dit jaar hoort u officieel bij de gemeente Tilburg. Na Berkel-Enschot en Udenhout is Biezenmortel het derde dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Tilburg.


De overstap naar onze gemeente is het gevolg van de herindeling van de gemeente Haaren. De gemeente Haaren is gesplitst en opgeheven. De andere dorpen Haaren, Helvoirt en Esch zijn overgaan naar buurgemeenten Oisterwijk, Vught en Boxtel. Samen met de gemeente Haaren heeft de gemeente gewerkt aan een zorgvuldige en soepele overgang voor inwoners, ondernemers en verenigingen van Biezenmortel naar Tilburg.

Burgemeester Theo Weterings heet u in onderstaande video van harte welkom. Hij neemt op symbolische wijze het stokje over van de (oud)burgemeester van Haaren, Yves de Boer. Vanwege de coronamaatregelen was een fysiek welkomstmoment helaas niet mogelijk.

Bekijk de video op YouTube

Op 4 januari heet ook de gemeenteraad de inwoners van Biezenmortel van harte welkom. Deze speciale raadsvergadering kunt u online volgen via www.tilburg.raadsinformatie.nl. De bijeenkomst begint om 19.30 uur met een uitzending over het dorp Biezenmortel.