TILBURG - De dit jaar geplande evenementen in de Wagenmakerij kunnen doorgaan. Dat is het resultaat van het onderzoek naar het verhelpen van gebreken aan deze evenementenlocatie in de Spoorzone.


Enkele weken geleden werden tijdens onderzoek gebreken aan de Wagenmakerij geconstateerd. Gekeken is hoe deze gebreken hersteld konden worden. Op korte termijn wordt het dak van de Wagenmakerij versterkt. Daardoor kunnen de al geplande evenementen op deze plek doorgaan. Op langere termijn zijn aanvullende werkzaamheden nodig. Hoe lang dat gaat duren en wat de kosten daarvan zijn wordt nog onderzocht. Wethouders Rolph Dols en Bas van der Pol: "Wij zijn heel blij dat dit zo snel gelukt is. Voor de evenementen, voor de Spoorzone en uiteraard voor iedereen die dit voorjaar weer los wil nu corona naar de achtergrond is. We willen elkaar weer zien, juist ook in het hart van de stad. Hoe we de Wagenmakerij de komende jaren geopend kunnen houden, dat gaan we nu nader onderzoeken."

De Wagenmakerij is belangrijk voor het organiseren van evenementen in de stad. De locatie combineert haar centrale ligging met een unieke historische uitstraling en ruime mogelijkheden voor het gebruik. Met de lente en de zomer in aantocht staan de organisatoren in de startblokken en zijn bezoekers blij dat evenementen weer mogelijk zijn na de afgelopen Corona-jaren.