TILBURG - Er komen voorlopig geen nieuwe ‘dark stores’ meer in de gemeente Tilburg. De gemeente werkt aan een nieuw bestemmingsplan met duidelijke regels voor deze nieuwe bedrijven.


‘Dark Stores’ zijn winkels die gebruikt worden als basis voor flitsbezorgsupermarkten die boodschappen snel thuisbezorgen. Deze bedrijven vestigen zich dicht bij hun klanten om zo boodschappen snel thuis te kunnen bezorgen en zijn (veelal) te herkennen aan de afgeplakte ramen (vandaar de naam ‘dark stores’). Deze dark stores kunnen daardoor zorgen voor overlast in de wijk door de bevoorrading, het rondhangen en het afhalen van de boodschappen door de koeriers.

Tijd nemen

Door het voorbereidingsbesluit drukt de gemeenteraad op de pauzeknop voordat de toename van de distributiepunten uit de hand loopt. De gemeente gaat werken aan een nieuw bestemmingsplan met duidelijke regels voor deze nieuwe bedrijven. Wethouder Bas van der Pol: “We nemen de tijd om te kijken hoe het zich ontwikkelt. We gaan na hoe dark stores kunnen passen in de stad. Op sommige plekken kan het misschien goed werken en op andere juist niet”.