TILBURG - De GGD Hart voor Brabant verlengt het vaccineren in de wijken. Vanaf maandag 11 oktober kunnen buurtbewoners in diverse wijkcentra in Tilburg Noord, West en Zuid terecht voor een prik.


Buurtbewoners vanaf 12 jaar kunnen in de wijkcentra informatie krijgen over vaccineren, en direct gevaccineerd worden door de GGD. Daarvoor hoeft geen afspraak gemaakt te worden. Er kan gekozen worden tussen een vaccinatie met het Pfizer of het Janssen-vaccin. Bij de keuze voor Pfizer volgt een tweede prik. Deze kan enkele weken later op dezelfde locatie gezet worden.

Twijfel

Inwoners die twijfelen of vragen hebben, kunnen tijdens de openingstijden terecht bij een arts of een voorlichter. Op die manier kan iedere inwoner voor zichzelf een goede afweging maken of hij wel of niet gevaccineerd wil worden. Hiervoor is het delen van betrouwbare informatie en het voeren van gesprekken heel belangrijk. Besluit iemand dat hij of zij gevaccineerd wil worden, dan kan dat direct op de locatie gedaan worden. Er over nadenken kan natuurlijk ook. Terugkomen voor nog een gesprek of voor de vaccinatie mag altijd, met of zonder afspraak.

Prikangst

Voor inwoners met angst voor de prik neemt GGD Hart voor Brabant extra de tijd. De prikkers en de arts op de pop-up locatie in de wijkcentra zijn hier mee bekend en stellen de mensen met prikangst graag op hun gemak.

Vanaf maandag 11 oktober vaccineert de GGD wekelijks om en om in MFA Het Kruispunt aan de Sinopelstraat 1 en in Wijkcentrum Spijkerbeemden aan de Don Sartostraat 4. Vanaf dinsdag 12 oktober wordt iedere dinsdag zonder afspraak geprikt in Wijkcentrum Symfonie aan de Eilenbergstraat 250 in Tilburg. Op ggdhvb.nl/prikkenzonderafspraak staat het overzicht van alle locaties en data waar inwoners zonder afspraak terecht kunnen voor een coronaprik. De openingstijden verschillen per locatie, Tilburg staat na Berghem, Boxmeer en Boxtel in de lijst.