TILBURG - Uitkijktoren De Nieuwe Herdgang in Landschapspark Moerenburg-Koningshoeven is klaar en open voor publiek. De Nieuwe Herdgang is bereikbaar via de Eindhovenseweg, net voorbij de tunnel onder de A58. De toegang voor de uitkijktoren is 1,50 euro. Dit kan via pin betaald worden.


De uitkijktoren is een ontwerp van Nina Aalbers van architectenbureau Architectuur Maken. De uitkijktoren is een markant uitzichtpunt in het landschap, die Moerenburg en Koningshoeven verbindt. Een echte blikvanger voor automobilisten op de A58, fietsers en wandelaars.

Kijkje nemen?

De uitkijktoren is toegankelijk via een tourniquet. Er geldt een maximum van 30 personen op de toren, zodat iedereen in alle rust kan genieten. Vanwege de coronamaatregelen geldt er tijdelijk een verplichte looprichting. En natuurlijk houden we ook hier anderhalve meter afstand van elkaar. Na zonsondergang is de toren afgesloten.

Landschapspark Moerenburg-Koningshoeven

Landschapspark Moerenburg-Koningshoeven vormt de poort tot Het Groene Woud en verbindt zo de stad met het omliggende Brabantse platteland. De gemeente heeft eraan gewerkt om de natuur met de stad te vervlechten en het gebied hierdoor aantrekkelijker te maken. De uitkijktoren is een icoon in het landschap die Moerenburg met Koningshoeven verbindt. De ambities en projecten in het gebied worden mede mogelijk gemaakt door een subsidie in het kader van Landschappen van Allure van de provincie Noord-Brabant.

Fimpje

De bouw van de toren is te zien via een timelaps video die gemaakt is. Het filmpje bekijken via YouTube kan hieronder.