TILBURG - Tot zaterdag 30 september is het mogelijk om een subsidieaanvraag te doen bij het Topsportfonds. Dit fonds helpt Tilburgse topsporters en talenten bij hun ontwikkeling, met persoonlijke financiële of facilitaire steun.


Team Tilburg

Het Topsportfonds valt onder Team Tilburg, dat begin dit jaar is gelanceerd als platform voor Tilburgse topsporters en talenten. Dit team bouwt aan een duurzame verbinding tussen Tilburgse topsporters, talenten, teams en de gemeente met als doel een sterker (top)sportklimaat. Het platform bestaat uit (voormalige) atleten, topsportorganisaties, landelijke en provinciale topsportpartners, lokale organisaties en verenigingen.

Dankzij de financiële en facilitaire steun en begeleiding van Team Tilburg hebben al verschillende sporters hun talenten kunnen ontwikkelen en op topniveau kunnen presteren. Verhalen van deze inmiddels wereldbekende topsporters zijn te lezen op de website van Team Tilburg.

Maarten van Asten, wethouder sport: “Team Tilburg speelt een heel belangrijke rol in het ondersteunen van getalenteerde sporters in onze gemeente. Naast hulp bij het bekostigen van trainingsfaciliteiten, materiaal of reiskosten is juist de verbinding met andere topatleten en netwerk van ondersteunende organisaties van grote waarde om ambities te realiseren.”

Ga voor meer informatie over de subsidie, de voorwaarden en het aanvraagformulier naar de website van Team Tilburg.