TILBURG - Het Biervlietplein krijgt een Tiny Forest. Dit is een klein bos, ter grootte van een tennisbaan, dat bestaat uit struiken en bomen die goed in Nederland groeien. Het werk op het Biervlietplein begint in de week van 8 maart.


Tilburg krijgt 3 van deze mini bossen in de bebouwde kom. Het Tiny Forest op het Biervlietplein is het laatste dat de gemeente laat aanleggen. Naast het Tiny Forest ligt het buitenlokaal. Dat is een plek waar kinderen kunnen leren over de Nederlandse natuur en waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Een Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen.

Kinderen helpen bij de aanleg
De kinderen van SBO Westerwel gaan helpen bij de aanleg van het Tiny Forest aan het Biervlietplein. Ook de kinderen van de Scouting Rey de Carle zijn betrokken. Vanuit de gemeente en IVN natuureducatie bestaat de wens dat dit Tiny Forest een mini bos wordt voor de kinderen van de basisschool, maar ook voor de kinderen uit de buurt.

Verzin een leuke naam
De kinderen mogen (samen met hun ouders) een naam verzinnen voor het Tiny Forest. Zij kunnen via de website ivn.nl meedoen uiterlijk 5 maart een naam doorgeven. Uit alle inzendingen kiezen de afgevaardigden uit de buurt een naam. De presentatie van deze naam volgt op een bord bij het Tiny Forest tijdens de opening op donderdag 18 maart 2021. Hoe deze opening eruit gaat zien, is afhankelijk van de coronamaatregelen.