TILBURG - De Tilburgse accordeonvereniging Les Musicies Joyeux kreeg zondag 19 september de Tilburgse Ereprent uit handen van burgemeester Weterings. Aanleiding was het 50-jarig jubileum van de vereniging.

Accordeonvereniging Les Musiciens Joyeux is op 16 september 1971 opgericht in café De Lindeboom, aan de Heuvel in Tilburg. Na 50 jaar is het nog steeds een bloeiend orkest, dat inmiddels bestaat uit 20 muzikanten onder leiding van dirigent en accordeondocent Tom van Aarle. Elke dinsdag wordt er gerepeteerd en regelmatig verzorgt het orkest belangeloos concerten bij evenementen en openingen in Tilburg, maar ook bij diverse Tilburgse woonzorgcentra. Het orkest treedt regelmatig samen met andere verenigingen in Tilburg op, zoals het Mannenkoor La Renaissance en de NK Harmonie, maar ook met collega-accordeonverenigingen in de grensstreek van België.

De vereniging biedt voor basisscholen het lespakket ‘Accordeon in de klas’ aan. Dat is een lesmodule van 20 tot 30 minuten in de vorm van een muziekles. Op deze manier laat de vereniging kinderen op de basisschool kennismaken met de accordeon en de mogelijkheden van het instrument.

Tilburgse Ereprent
De Tilburgse Ereprent is een gemeentelijke onderscheiding die kan worden toegekend aan bedrijven en organisaties die een bestaansjubileum vieren van 50 jaar of meer, telkens met een eenheid van 25 verhoogd. Zij zetten zich al jarenlang in voor Tilburg, als ondernemer, culturele of maatschappelijke instelling. Het zijn bedrijven en organisaties die hun roots in Tilburg hebben en hun ontwikkeling in en met Tilburg hebben doorgemaakt. De Tilburgse Ereprent staat symbool voor de waardering en trots van de gemeente en is voor de jubilerende bedrijven en organisaties, vanwege de gekozen kunstvorm (grafische prent), uitermate geschikt om op te hangen en te tonen aan medewerkers, leden, klanten, relaties en bezoekers. Het ontwerp is van de Tilburgse kunstenares Janine Hendriks van Kaftwerk.