TILBURG - Op 18 april 1809 kreeg Tilburg stadsrechten van koning Lodewijk Napoleon. Daarom vieren we op 18 april de verjaardag van de stad. Het betekent ook dat onze stad in 2022, 213 jaar oud is. Een mooie reden om op de 18e de Tilburgse vlag uit te hangen.


Op 18 april, de verjaardag van de stad, verstopt Tilburg.com in opdracht van gemeente Tilburg (0)13 cadeautjes in Tilburg. Niet alleen in het centrum, maar ook in de stadsdelen, wijken en dorpen van Tilburg. Inwoners die een cadeautje vinden, krijgen ook nog een taart van bakkerij Govert van Nunen. Houd de website en socials van Tilburg.com in de gaten voor tips over de verstopplekken.

Tilburg kleurt blauw-geel

De verjaardag van de stad is een nieuwe traditie. Doe mee en hang op 18 april de Tilburgse vlag uit. Ook de interactieve wanden in de Willem II passage zullen voor de gelegenheid blauw-geel kleuren.

Onthulling tegel Corry Konings in Walk of Fame

In 2019 kreeg Corry Konings vanwege haar 50-jarig jubileum als zangeres de toezegging voor een tegel in de Walk of Fame. Corry Konings zal deze tegel op 18 april om 15:30 uur in het bijzijn van burgemeester Weterings, haar familie, vrienden en fans onthullen. De nieuwe Walk of Fame ligt in de Spoorlaan naast de fietsenstalling bij het station.

Geschiedenis

Dat Tilburg dit jaar de verjaardag van de stad viert heeft een aantal redenen. We noemden al het krijgen van de stadsrechten in 1809. Maar ook de eerste vermelding van de naam Tilburg is dit jaar 1313 jaar geleden. De naam Tilburg komt voor het eerst voor in het boek Liber aureus uit 1191. Daarin werd een document uit 709 overgeschreven dat opgemaakt zou zijn in Tilburg (Actum Publice Tilliburgis).