TILBURG - Ondernemersvereniging Korvel Vooruit ontving 5 september de Tilburg Trofee uit handen van burgemeester Theo Weterings. De vereniging bestaat 100 jaar. Het is de oudste winkeliersvereniging van Tilburg.

De burgemeester nam zaterdag ook het 1e exemplaar in ontvangst van het boek '100 jaar Korvel Vooruit', dat schrijver Ronald Peeters schreef ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum.

Tram door Tilburg

De vereniging is ontstaan in 1919. Vanaf het begin spande de vereniging zich in voor de wijk door zich hard te maken voor infrastructurele verbeteringen, de aanleg van verlichting, waterleiding en een vaste busverbinding met de stad. De vereniging is tot op de dag van vandaag zeer actief in de wijk en ook heel belangrijk voor de leefbaarheid en veiligheid in de wijk.

Al die jaren heeft de vereniging zowel een belangrijke sociale als economische betekenis gehad. Denk aan de Oranjefeesten op Koninginnedag - en nu Koningsdag, de Korvelse Revue en het Sinterklaasfeest. Maar ook de betrokkenheid bij de sociale woningbouw in de jaren '20, de inzet voor de verbetering van de infrastructuur en de promotie van de Korvelse middenstand door bijvoorbeeld de bekende Korvelse Braderieën. Vanaf 2010 heeft de ondernemersvereniging zich ingezet voor het behoud van het 'bedrijvige Lint' Korvel.