TILBURG - Dhr. G.M.C. (Goof) van Bragt ontving 29 april de Tilburg Trofee uit handen van locoburgemeester Oscar Dusschooten. Dhr. van Bragt kreeg de trofee voor zijn jarenlange, bijzondere persoonlijke inzet als wijkagent van Berkel-Enschot.


De Tilburg Trofee werd uitgereikt bij het afscheid van dhr. Van Bragt als wijkagent van Berkel-Enschot tijdens een afscheidsbijeenkomst van het Buurtpreventieteam Berkel-Enschot op vrijdag 29 april.

Buurtpreventieteam

Dhr. Van Bragt (64) werkt sinds 1983 als politieagent, waarvan de afgelopen 18 jaar als wijkagent Berkel-Enschot bij de Politie-eenheid Zeeland-West-Brabant, team Groene Beemden. Hij zette zich de afgelopen 18 jaar zowel binnen als buiten diensttijd bijzonder in voor de inwoners van Berkel-Enschot. Hij was medeverantwoordelijk voor het opzetten van het Buurtpreventieteam Berkel-Enschot en speelde een belangrijke rol in de aansturing en begeleiding ervan.

Verbeteren van de veiligheid

Door zijn verbindende kwaliteiten heeft dhr. Van Bragt Buurtpreventie Berkel-Enschot succesvol mee opgezet en daarbij in gezamenlijkheid met vele dorpsbewoners gezorgd voor 20 buurtpreventie-Whatsappgroepen. Zijn werkzaamheden voor Buurtpreventie deed hij vanuit zijn werk als wijkagent, maar daarnaast besteedde hij hier ook buiten zijn reguliere diensturen veel tijd aan. De heer Van Bragt heeft hiermee een belangrijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van de veiligheid en het veiligheidsgevoel van de inwoners van Berkel-Enschot. De heer Van Bragt werkte 39 jaar bij de politie en gaat met pensioen.