TILBURG - Gemeente Tilburg vertrouwt ook de komende vier jaar op Groen Xtra voor een schone, groene en duurzame leefomgeving in Tilburg. Het contract werd op donderdag 19 januari getekend.


Het gebiedsgerichte onderhoudscontract (GOC) met groen Xtra (onderdeel van de Diamant-groep) werd getekend door verantwoordelijk wethouder Maarten van Asten (Beheer Openbare Ruimte) en wethouder Esmah Lahlah (Bestaanszekerheid, Kansengelijkheid en Talentontwikkeling).

Het contract gaat over de gebieden Tilburg Noord, Tilburg West en Tilburg Binnenstad en Oude stad. “Als gemeente hebben we een fijne leefomgeving voor onze inwoners, ondernemers en bezoekers hoog in het vaandel staan. De komende jaren trekken we hier dan ook extra middelen voor uit, waarbij we als uitgangspunt de meldingen van onze inwoners hanteren. Waar ergeren mensen zich aan, waar hebben zij behoefte aan? Zo maken we met elkaar die schone en gezonde stad. Ik ben erg blij dat Groen Xtra daarin weer onze partner zal zijn”, aldus wethouder Van Asten.

Dubbel duurzaam samenwerken

Groen Xtra en de Diamant-groep zijn trots op deze nieuwe overeenkomst. Vooral op het feit dat het door twee wethouders wordt ondertekend. Maarten van Asten als verantwoordelijk wethouder voor de leefomgeving in Tilburg. En Esmah Lahlah als wethouder voor onder andere werk en arbeidsparticipatie. “Deze samenwerking is hiermee meer dan een overeenkomst om de leefomgeving schoon en groen te houden. Het betekent werkgelegenheid voor de ruim 300 mensen die werken bij Groen Xtra voor wie werk niet vanzelfsprekend is. Samen maken we er een circulaire samenwerking van, waar ook de ontwikkeling van mensen een belangrijke plek heeft. Daar zijn we heel trots op”, vertelt Rolph Dols, manager Werkcoöperatie bij de Diamant-groep. “Dat de gemeente haar leefomgeving opnieuw aan ons toevertrouwt, is daarbij ook een enorm compliment voor al onze medewerkers. Zij dragen dag in dag uit met enthousiasme en kunde zorg voor Tilburg. Dat doen ze goed en dat wordt met dit nieuwe contract bevestigd.”

Wethouder Esmah Lahlah is blij met de hernieuwde samenwerking tussen Groen Xtra en de gemeente Tilburg: “Via deze overeenkomst creëren we een win-win-win-win-situatie voor de Diamant-groep, de gemeente, de medewerkers van Groen Xtra, maar zeker ook voor onze inwoners. We maken gebruik van de enorme ervaring in en betrokkenheid van de medewerkers van Groen Xtra bij een schone, groene en duurzame leefomgeving. Medewerkers die op deze manier alle ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen, om mee te doen, om erbij te horen en er toe te doen”.

Cadeau aan de stad

Om de samenwerking te vieren, geeft Groen Xtra de stad een groen en duurzaam cadeau. “We planten een populier in het Leijpark. Deze boomsoort staat symbool voor bescherming, flexibiliteit, veelzijdigheid, zekerheid en is bovendien goed geworteld. Precies zoals onze samenwerking”, besluit Karel van Remunt, manager Groen Xtra. De populier wordt binnenkort – samen met de wethouders – geplant.