TILBURG - De tijdelijke fietsenstalling bij winkelcentrum Wagnerplein (naast de Bristol) blijft open tot eind 2020. De stalling zou oorspronkelijk open zijn tot eind augustus. Door corona en de vakantieperiode was het niet mogelijk om een goed beeld te krijgen van het gebruik.

Daarom is besloten om de stalling tot eind 2020 open te laten. Om een goed beeld te hebben van het gebruik wordt de komende maanden uitgebreid onderzoek gedaan. Daarna is het aan het college om te beslissen of er een definitieve fietsenstalling komt.

Diefstal verminderen
De tijdelijke stalling zou oorspronkelijk open zijn van 15 oktober 2019 tot 31 augustus 2020. De gemeente wil met de fietsenstalling het aantal fietsendiefstallen op het plein verminderen en bezoekers van het winkelcentrum aanmoedigen om op de fiets komen. Zo neemt ook de parkeerdruk rond het Wagnerplein af. Op meerdere momenten zijn er parkeertellingen voor auto’s en fietsen gedaan. Deze worden de komende periode herhaald om te zien of de parkeerdruk en het aantal verkeerd gestalde fietsen is afgenomen. Ook het huidige aantal fietsdiefstallen wordt in kaart gebracht.

Zes dagen per week open
De tijdelijke stalling is zes dagen per week open vanaf 8:30 uur. Op maandag t/m donderdag sluit de stalling om 18:30 uur, op vrijdag (koopavond) om 20:30 uur en op zaterdag om 17:30 uur. Er is plek voor 200 fietsen. In de stalling is ook ruimte voor bakfietsen en scooters.