TILBURG - Aan het begin van elk voetbalseizoen komt de voetbalvierhoek bij elkaar: een overleg tussen de burgemeester, de algemeen directeur van Willem II, de politie en het openbaar ministerie.


Ze spreken met elkaar over alle veiligheidsaspecten die van belang zijn rondom voetbalwedstrijden. Van combi-vervoer, tot voorzieningen in het stadion en gedrag van supporters.

Terugblik op afgelopen seizoen

Het voetbalseizoen start dit jaar op vrijdag 5 augustus. En ook dit jaar is de voetbalvierhoek bij elkaar geweest. Naast vooruitkijken naar het eerste seizoen in de Keukenkampioen divisie, is er ook teruggekeken op het afgelopen jaar. Helaas zijn er bij de laatste wedstrijd in het afgelopen seizoen op en rond het veld ongeregeldheden geweest. Een aantal supporters hangt dan ook nog een stadionverbod boven het hoofd. Ook andere interventies worden overwogen.

Het komend seizoen wordt ook gebruikt om veiligheidsmaatregelen uit te voeren.

Veiligheid verhogen

Burgemeester Weterings: “Met de voorgestelde maatregelen zoals tourniquets, extra camera’s en stevig hekwerk verhogen we de veiligheid, verbeteren we de toegangscontrole en zorgen we voor een betere beheersbaarheid. Dit draagt bij aan een veilig en gastvrij voetbal in Tilburg en dat is hopelijk volgend seizoen weer in de Eredivisie ”. Algemeen directeur Martin van Geel: “We gebruiken deze maatregelen ook om het comfort en de publieksfaciliteiten te verbeteren door onder andere de gracht te dempen. Ons voornemen is om dat in aanloop naar het seizoen 2023-2024 te realiseren, maar uiterlijk 30 september 2023. Wij streven ernaar om een gastvrije omgeving te creëren.”