TILBURG - Leerlingen uit groep 7 en/of 8 van 5 verschillende Tilburgse basisscholen namen het op woensdag 28 april 2021 tegen elkaar op tijdens de finale van de verkeersquiz. Basisschool St. Hubertus won de titel 'Winnaar Tilburgse verkeersquiz 2021' na een spannende finale.


De online quiz bestond uit 30 vragen over verkeerssituaties, verkeersborden en verkeersregels. Veilig Verkeer Nederland district Noord-Brabant organiseerde in opdracht van de gemeente de Tilburgse verkeersquiz 2021. Acht basisscholen speelden online de voorrondes van de quiz. Alle Tilburgse basisscholen konden zich aanmelden voor de verkeersquiz. Dit gaf iedere school de gelegenheid om mee te doen aan deze leerzame quiz. Van de deelnemende klassen gingen de vijf best scorende klassen door naar de finale. Leerlingen van Basisschool De Vuurvogel, de Hubertusschool, Basisschool Jan Ligthart Driecant, Basisschool Berkeloo en Kindercampus Oculus streden op 28 april voor de titel. Basisschool St. Hubertus ging er met de zege vandoor.

Stream quiz
Andere jaren was de finale in het Klasse Theater in Tilburg. Helaas ging dat vanwege de coronamaatregelen dit jaar niet door. Voor de finale is er door Livewall Group Tilburg een livestream opgezet. Quizmaster Jerre Maas begeleidde de quiz vanuit een studio in hartje Tilburg.

Tilburg Veilig Naar School
Het verkeer wordt steeds drukker en kennis van verkeersregels is harder nodig dan ooit. Ruim 90% van de verkeersongevallen met lopende en fietsende kinderen gebeurt binnen de bebouwde kom en binnen een straal van 1 kilometer van huis. De gemeente vindt het belangrijk om de jeugd zo jong mogelijk bewust te maken van de gevaren in het verkeer en veilig verkeersgedrag. De verkeersquiz is een leuke en spannende manier voor de leerlingen om met verkeer bezig te zijn. Het is bovendien een duidelijke graadmeter van het kennisniveau van de leerlingen. De verkeersquiz is onderdeel van het bredere project Tilburg Veilig Naar School.