TILBURG - Sportbedrijf Tilburg start dit najaar met een eigen opleidingscentrum. Geïnteresseerden kunnen o.a. opgeleid worden tot lifeguard of lesgever Zwem-ABC.


Het Sportbedrijf neemt dit initiatief omdat ze niet aan genoeg gekwalificeerd personeel kan komen.Bij het Opleidingscentrum Sportbedrijf Tilburg is plek voor personeel van het Sportbedrijf zelf en voor externe kandidaten.

Allround zwembadmedewerker

In september 2022 start de opleiding tot Lifeguard (Ce1). Daarnaast start in dezelfde maand de proef voor het opleiden van begeleider Recreatieve Zwemactiviteiten (Ce2). In oktober 2022 start de opleiding tot lesgever Zwem-ABC (Ce3) Deze opleidingen vallen onder de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker en worden aangeboden onder de licentie van de NRZ (Certificaat Eenheden 1 t/m 3).

De lessen van de opleiding tot Allround Zwembadmedewerker zijn in een van de zwembaden van Sportbedrijf Tilburg. Alle lessen bestaan uit een theorie- en praktijkdeel. De lessen theorie worden gegeven in de vergaderruimtes. De praktijklessen zijn in de zwembaden van de gemeente. Bij elk onderdeel horen ook zogenoemde competentieopdrachten. Die kunnen tijdens de verplichte stageperiode bij een zwembad naar keuze worden gedaan.

Meer informatie over de deeltijdopleidingen vind je op de website sportintilburg.nl.