TILBURG - In Landschapspark Pauwels is een fietsroute uitgezet: Pauwels Onderweg. De route is 44 kilometer lang. Via de smartphone of de computer kunnen fietsers meer info krijgen over plekken en bezienswaardigheden langs de route.

De fietstocht gaat langs de knooppunten van het knooppuntennetwerk. Starten kan op elke plek. De route kan eventueel ingekort worden tussen de knooppunten 36 en 41. Onderweg kunnen fietsers afstappen (of digitaal klikken op een locatie) om iets te zien of lezen over de locatie. Op sommige locaties kan een excursie of rondleiding gevolgd worden (vooraf te boeken) of is het mogelijk om een streekproduct te proeven en/of te kopen.

September actiemaand

Tot eind september zijn er acties op verschillende punten langs (of dichtbij) de route. Bramen plukken in de pluktuin bij Boshoeve Sprankenhof bijvoorbeeld, of vlees of andere streekproducten kopen bij een van de streekproducenten langs de route, een stukje wandelen in het gebied van De Nieuwe Warande of een korte rondleiding volgen door het Peerke Donders Paviljoen. Soms is het nodig om vooraf aan te melden voor de activiteiten.

Landschapspark Pauwels is het uitgestrekt gebied ten zuiden van De Loonse en Drunense Duinen en Kaatsheuvel / De Efteling en ten noorden van Tilburg. Een omgeving waar natuur, landbouw, recreatie, water en cultuurhistorie samenkomen. Dit bijzondere landschap verdient meer aandacht om beter tot zijn recht komen. Daarom werkt de gemeente Tilburg met acht partners aan de verdere ontwikkeling van dit gebied. Door bestaande (verborgen) kwaliteiten te benutten, te verbinden en te koppelen aan nieuwe initiatieven, kunnen geïnteresseerden in de toekomst genieten van nog meer natuurlijke ontspanningsmogelijkheden in het Hart van Brabant. En dat is niet het enige. Ook op het gebied van water, natuur en duurzame landbouw zijn de ambities hoog.

Wethouders op pad

Wethouder Jacobs van de gemeente Tilburg en wethouder Bruijniks van de gemeente Loon op Zand fietsten de route. Daar werd een filmpje van gemaakt.