TILBURG - World Cleanup Day op zaterdag 19 september is de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Op deze dag wordt zoveel mogelijk zwerfafval opgeruimd. Ook in Tilburg doen inwoners hieraan mee.

Tilburgers die tijdens World Cleanup Day hun straat of buurt een stukje schoner willen maken, kunnen nog zwerfafvalgrijpers en gele afvalzakken aanvragen. Iemand kan alleen aan de slag gaan of samen met buurtgenoten. Er zijn al ruim 15 opruimacties aangemeld, verspreid door de hele stad. Wethouder Mario Jacobs (openbare ruimte): "De openbare ruimte is iets van ons samen. Van iedereen die gebruikmaakt van de straten, voetpaden, winkelcentra, parken en parkeerplaatsen. Hoe meer mensen zich inzetten tegen zwerfafval, hoe schoner de stad wordt. Samen maken we het verschil."

Deelnemen aan World Cleanup Day in Tilburg? Stuur dan een mail met naam, adresgegevens en telefoonnummer naar schoon@tilburg.nl. Inspireer anderen door een foto van uw actie te delen via #tilburgschoon of laat het weten in het Facebookevenement.