TILBURG - In het Stadsbos013 ligt een nieuwe wandelroute: Prise d’Eau. De route gaat langs de golfbanen van Prise d'Eau en komt langs plekken die de laatste jaren opnieuw ingericht zijn.

Er is gekeken hoe je van de golfbaan een plek kunt maken waar ook dieren en planten zich prettig voelen. De bloemrijke bermen trekken veel insecten aan en met nestkasten wordt gestimuleerd dat vogels er gaan broeden. De Prise d'Eau route gaat deels langs de Oude Leij en een groot gebied dat Brabants Landschap opnieuw heeft ingericht.

Het beste startpunt van deze route is aan de Gilzerbaan in de hoek van parkeerplaats 2 van Prise d'Eau. Vanaf daar staat de route aangegeven. De route wordt nog opgenomen in de Stadsbos013 wandelkaart en de Wandelen in de Wijk app.

Verrijking

"Nieuwe wandelroutes zijn een verrijking van het Stadsbos013", aldus Mario Jacobs, wethouder groen, natuur en landschap. "Voorheen afgesloten gebieden worden opengesteld. Ideaal voor wie even rust en verkoeling zoekt en wil genieten van de prachtige natuur die de gemeente Tilburg rijk is. Die vind je in Stadsbos013 op een steenworp afstand van de binnenstad." Stadsbos013 ontwikkelt zich op basis van behoeften en op initiatief van de stad. De wandelroute kwam tot stand door samenwerking tussen Prise d’Eau Golf, Brabants Landschap en de gemeente Tilburg. De wandelroute is dinsdag 18 augustus officieel in gebruik genomen na opening door wethouder Mario Jacobs.

Wandelen in de wijk

Lekker in beweging blijven? Met de vernieuwde app 'Wandelen in de wijk' kunnen inwoners in hun wijk laagdrempelig een wandeling maken en tegelijkertijd Tilburg ontdekken. Met deze app is het mogelijk om uit diverse themawandelingen te kiezen. Ook kun je achtergrondinformatie vinden over de plekken waar je langsloopt. De app is te downloaden via de appstore en via Google Play. Het gebruik van de app kost tijdens de wandeling geen dataverkeer. Er staan verschillende soorten wandelingen in de app: blauwe (routes in de wijk met beschrijving van highlights uit de wijk), groene (natuurwandelingen), oranje (routes door het centrum van Tilburg) en paarse (speciale themaroutes).