TILBURG - De gemeente gaat het Olympiaplein op Stappegoor aanpassen. In overleg met de ondernemersvereniging ONS is gewerkt aan een nieuw ontwerp met meer groen en verduurzamingsmaatregelen om hittestress tegen te gaan.


Op het plein komen terrassen, meer zitjes, extra groen en spelmogelijkheden. Het moet de ‘huiskamer van Stappegoor’ worden en ruimte bieden aan evenementen. De komende jaren krijgt Stappegoor er zo’n 1.000 appartementen bij en wordt er veel gebouwd in de directe omgeving. Het nieuwe plein kan in die periode een plek zijn om te ontspannen en langer te verblijven. De werkzaamheden op het plein starten waarschijnlijk nog voor de zomer van 2023. De gemeenteraad wordt gevraagd om een krediet van 700.000 euro beschikbaar te stellen. Daarover beslist de raad begin 2023. Het schetsontwerp van het nieuwe plein staat op de pagina Stappegoor op deze site.

Prettig wonen

Wethouder Yusuf Çelik: “Stappegoor verandert in de komende jaren van een gebied met vooral onderwijs- en sportfaciliteiten naar een plek waar je ook prettig woont en verblijft. Groene en levendige plekken zoals het Olympiaplein en straks ook het Stappegoorpark en de Noordertuin maken het plaatje compleet“.