TILBURG - Na de zomer start de bouw van het nieuwbouwplan High Lane. De 152 woningen zijn bedoeld voor studenten, starters, jongeren en huishoppers. Als alles goed gaat, is het gebouw in 2023 klaar.


High Lane kijkt uit op het Spoorpark. De naam refereert aan het High Line park in New York. De nieuwbouw is een combinatie van een woontoren van 23 verdiepingen langs het spoor en een bouwdeel van 6 woonlagen langs de kruising Hart van Brabantlaan/St. Ceciliastraat. High Lane krijgt met zijn zeventig meter hoogte een prominente plek in de Tilburgse skyline.

Sociale huurwoningen

In totaal komen er in High Lane 152 sociale huurwoningen, waarvan 98 betaalbare woningen met recht op huurtoeslag. De grootte van de appartementen varieert van 50 tot 80 m2. Er worden ook woningen gereserveerd voor bijzondere doelgroepen. Voor mensen die zelfstandig wonen, maar nog wel wat begeleiding nodig hebben, zoals bijvoorbeeld jong volwassenen die doorstromen uit een vorm van woonbegeleiding.

Wethouder Bas van der Pol (ruimtelijke ordening): “Ik ben blij te zien dat we met High Lane een volgende stap kunnen maken in de Spoorzone als stedelijk woonmilieu. Een mooie ontwikkeling, goede mix en zorgvuldig ontworpen. De rand van het Spoorpark komt hiermee nog meer tot leven.”

De weg vrij

Directeur-bestuurder Paul Kouijzer van TBV Wonen: “Met de onherroepelijke omgevingsvergunning is de weg vrij voor de start bouw van 152 broodnodige woningen voor met name jonge woningzoekenden op een toplocatie."

”Het was een lang en intensief traject, dat we met zijn allen hebben doorlopen, maar door de positieve grondhouding van partijen en de wil om hier een mooi, functioneel en betaalbaar ontwerp te maken, zijn we als ontwikkelende bouwer trots op het eindresultaat. De gezamenlijke inzet van gemeente Tilburg, TBV Wonen en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV, heeft een mooi ontwerp opgeleverd, dat kwaliteit uitstraalt en passend is voor de beoogde doelgroepen, aldus Jark Schepens, directeur van Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV.

Taskforce betaalbaar wonen

De ontwikkeling is een samenwerking van gemeente Tilburg, Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV (een VolkerWessels onderneming) en TBV Wonen. De gemeente draagt, vanuit de Taskforce ‘betaalbaar wonen’, door middel van een financiële bijdrage bij aan de totstandkoming van het project.