TILBURG - Aan de Schouwburgring 135 komt een nieuwe fietsenstalling met plek voor 300 fietsen. Naar verwachting opent de bewaakte stalling dit najaar. Inwoners kunnen hun fiets er gratis stallen.


Wethouder Rik Grashoff (slimme en duurzame mobiliteit): "Goede stallingsvoorzieningen zijn essentieel voor een leefbare en veilige binnenstad nu en in de toekomst. De stalling zorgt er voor dat het openbare gebied minder vol met kriskras geparkeerde fietsen staat en dus opgeruimder oogt. Bovendien maken we het voor bezoekers van de horeca en winkels in het dwaalgebied nog aantrekkelijker om met de fiets te komen. De fietsenstalling is immers dichtbij, beheerd, heeft ruime openingstijden en is ook nog eens gratis."

Capaciteit, faciliteiten en openingstijden

In de fietsenstalling is plek voor ongeveer 300 fietsen. Ook is er plek voor het stallen van bakfietsen en grotere, buitenmodel fietsen. Er komt een openbaar (invalide)toilet en inwoners kunnen gratis een buggy lenen. De stalling is iedere dag geopend van 7:00 tot 1:00 uur.

In- en uitgang

De in- en uitgang van de nieuwe fietsenstalling is aan de Heuvelstraat. Ook komt er een voetgangers in- en uitgang aan de Schouwburgpromenade.

Proef

De fietsenstalling komt er als een proef voor een periode van vijf jaar. In 2026 besluit de gemeente of de fietsenstalling blijft. Meer informatie over stallingen in Tilburg staat op de pagina Fietsen in Tilburg op deze site.