TILBURG - Voetbalvereniging T.S.V. Gudok heeft een nieuw trainingsveld voor pupillen van de club en voor de buurt. Het veld werd 9 december geopend door wethouder van Asten (sport).


De voetbalclub in de Reeshof ziet de laatste jaren het ledenaantal groeien. Daardoor zijn er te weinig trainingsvelden op de club. Ook in de buurt is er behoefte aan een plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en kunnen sporten.

"Mooi dat er een nieuw pupillenveld is gecreëerd bij Gudok”, aldus wethouder van Asten (sport). “Met de aanleg van dit extra veld worden niet alleen capaciteitsproblemen bij de club opgelost. Maar ook voor jongeren in de buurt is dit veld een plek om samen te komen en te sporten in hun eigen wijk. En bovendien laten we hiermee zien dat we serieus werk maken van het vervangen van de oude kunstgrasvelden door een duurzamer alternatief."

Kunstgras zonder vulling

Het veld bij Gudok is van de nieuwste generatie kunstgrasvelden. In deze velden wordt geen gebruik meer gemaakt van vulmaterialen zoals rubber of kurk. Er worden alleen kunstgrasvezels en zand toegepast. De verspreiding van microplastic in de omgeving wordt daardoor sterk verminderd terwijl er nog altijd op hoog niveau gesport kan worden.

Sport en bewegen in Tilburg

In de gemeente Tilburg ondersteunen we gezonde toekomstbestendige sportverenigingen. Met goede voorzieningen zorgen we ervoor dat iedereen gezond en fit kan blijven door te sporten.