TILBURG - Nassar Chakir, buurtsportwerker van gemeente Tilburg, is dinsdag 15 december tweede geworden in de verkiezing Ambtenaar van het jaar 2020. Lian de Boer, ambtenaar bij de gemeente Groningen won de verkiezing.


De landelijke organisatie 'Publiek denken' kiest ieder jaar de Ambtenaar van het jaar. Nassar is blij met zijn tweede plek: "Het is al een grote eer om als finalist te eindigen, het is super om tweede te worden. Ik ben blij dat ik zover ben gekomen en een stukje van mijn werk op landelijk niveau heb kunnen laten zien."

Sportactiviteiten
Nassar werkt al sinds 2007 als buurtsportwerker bij het Sportbedrijf in Tilburg. Hij organiseert en begeleidt sportactiviteiten in de wijk, om jongeren een positieve vrijetijdsbesteding te geven. Hij is voor velen een rolmodel en vertrouwenspersoon.

Sportactiviteiten voor vluchtelingen
Sinds 2015 organiseert hij ook sportactiviteiten voor vluchtelingen, asielzoekers en statushouders die naar Tilburg zijn gekomen. Zijn werk is meer dan alleen sport. Hij biedt een luisterend oor, leert vluchtelingen door middel van sport de taal en onze normen en waarden, maar helpt hen ook met diverse regelingen. Zoals het zoeken naar een sportclub, een stage of een baan. Nassar geeft hen een toekomst in Tilburg.