TILBURG - In de Veestraat heeft kunstenaar Erik Veldmeijer een muurschildering gemaakt. Het is de 3e muurschildering van deze kunstenaar in de stad. Op de schildering o.a. een koe, een knipoog naar de naam Veestraat.

De wens van de bewoners was om gevelgroen te combineren met een muurschildering. In de Veestraat komt meer groen, zodat het op warme dagen minder heet wordt en om ervoor te zorgen dat water tijdens hoosbuien beter de grond in kan. Het is een mooie kans om de muurschildering op het nieuwe groen te laten aansluiten. ¨Onderin heb ik ruimte vrijgelaten, zodat hier begroeiing geplant kan worden in dezelfde kleuren als de geschilderde bloemen.¨

Kleurgebruik
Erik was 5 dagen bezig met de schildering. Het is de 3e muurschildering die hij op uitnodiging van de gemeente in de stad heeft gemaakt. Eerder maakte hij er al een in de Koopvaardijstraat en in de Rankenstraat. Erik komt uit de graffitiwereld.

De gemeente werkt aan een schone, groene, goed onderhouden openbare ruimte waar het prettig wonen, leven en samenzijn is. Dat gebeurt door samen met inwoners te bepalen waar actie nodig is. Een van de voorbeelden om de openbare ruimte op te frissen, is het plaatsen van een muurschildering op blinde muren. Zoals in de Veestraat. Het is de 5e muurschildering die dit jaar op uitnodiging vanuit de gemeente is verschenen. De eerstvolgende staat gepland in de Hoogvensestraat. Ook in de Tjeuke Timmermansstraat komt er nog een bij.