TILBURG - Tijdens de Pauwelsdag op zondag 15 mei en de Stadsbosdag op zondag 22 mei maken inwoners kennis met 2 prachtige natuurgebieden: Landschapspark Pauwels en Stadsbos013. Op deze 2 zondagen zijn er allerlei activiteiten in deze natuurgebieden.


Beleef landschapspark Pauwels tijdens de Pauwelsdag op zondag 15 mei. Ga loeren bij de boeren, geniet van een theatervoorstelling, ontdek de Pauwelshoeve, ga op klimaatsafari of op excursie langs het lint van poelen. De centrale plek voor o.a. de inspiratieochtend ‘Pauwels Ontwaakt’ en de informatiemarkt is de Educatieve Boerderij Pauwelshoeve aan Moleneind 29 in Loon op Zand. Voor sommige activiteiten moeten inwoners zich vooraf aanmelden. Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten op de website landschapsparkpauwels.nl.

Stadsbosdag: zondag 22 mei

Ontdek Stadsbos013 tijdens de eerste editie van de Stadsbosdag. Het thema is ‘ZONdag in het Stadsbos’. De zon geeft ritme aan onze dag en aan de natuur. Tijdens de Stadsbosdag zijn daar een aantal natuuractiviteiten op afgestemd, zoals de vogelwandeling in de vroege ochtend en de insecten op het doek bij schemer in de avond. De centrale plek voor deze dag is informatiepunt Grotto in de Oude Warande. Daar kunnen bezoekers tussen 10 en 16 uur terecht voor programmaboekjes en aanvullende informatie. Voor sommige activiteiten is het nodig om aan te melden. Dit kan tot uiterlijk 20 mei. Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten op stadsbos013.nl/stadsbosdag.

Boeiende natuurgebieden

Tilburg is omringd door prachtige bossen en natuurgebieden. Hier kun je heerlijk wandelen, sporten, iets eten en drinken, streekproducten kopen en nog veel meer. Tijdens de Pauwelsdag en de Stadsbosdag staan Landschapspark Pauwels en Stadsbos013 extra in het zonnetje. Twee zondagen met veel leuke activiteiten voor alle leeftijden. Breng een bezoekje aan een boerderij, maak een wandeling samen met de boswachter of krijg de fijne kneepjes van de sport discgolf onder de knie. Er is genoeg te doen.