TILBURG - Annie Jansen van der Sligte-van Vught uit Tilburg kreeg zaterdag 26 maart een Koninklijke onderscheiding. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Locoburgemeester Oscar Dusschooten reikte de onderscheiding uit.


Mevrouw Jansen van der Sligte-van Vught kreeg deze onderscheiding vanwege haar jarenlange inzet als vrijwilliger bij hockeyclub HC Tilburg. De onderscheiding is uitgereikt tijdens de receptie van het 10-jarig bestaan van de club.

Mevrouw Jansen-van der Sligte heeft al vanaf 1983 intensieve vrijwilligerstaken in de hockeywereld. Tot 1990 was zij wedstrijdsecretaris bij MHC Bennebroek en HCC Heerlen. Sinds 1990 vervult zij de taak van wedstrijdsecretaris bij hockeyverenigingen TMHC Forward en TMHC Tilburg, tegenwoordig gefuseerd tot HC Tilburg. Mevrouw is sinds 1990 wedstrijdsecretaris Jeugd en verantwoordelijk voor de planning en organisatie van de jeugdcompetitiewedstrijden voor de ruim 1500 jeugdleden van de club. Als wedstrijdsecretaris is zij de spin in het web binnen de vereniging en namens HC Tilburg richting de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) verantwoordelijk voor alle te spelen wedstrijden bij HC Tilburg.

Naast de complexe taak van het plannen van de wedstrijden houdt zij als wedstrijdsecretaris toezicht op het naleven van de speelgerechtigheidsregels en woont zij vergaderingen bij met andere verenigingen en de KNHB. Daarnaast is zij elke zaterdag aanwezig als gastvrouw en probleemoplosser achter de wedstrijdtafel. Sinds 2002 is mevrouw Jansen van der Sligte-van Vught organisator en initiatiefnemer van het jaarlijkse schoolhockeytoernooi. Ook is zij de drijvende kracht achter het zaalhockey bij HC Tilburg, waar meer dan 1000 jeugdleden aan deelnemen.