TILBURG - Sportwethouder Rolph Dols en profbasketballer Nené Kiameso verrichten 23 september de aftrap van een nieuw seizoen Try Out Sports. Dat gebeurde op basisschool De Vlashof in Tilburg. Zo enthousiasmeerden ze de kinderen om nieuwe sporten uit te proberen.

De in Tilburg opgegroeide Nené Kiameso gaf daarnaast een basketbaldemonstratie. Hij ontdekte door Try Out Sports zijn talent. Inschrijven voor Try Out Sports kan vanaf maandag 27 september via de website van Try Out Tilburg.

Try Out Sports
Try Out Sports is een programma dat basisschoolleerlingen van 58 scholen de kans biedt nieuwe sporten uit te proberen bij een of meerdere Tilburgse sportclubs of -organisaties. Elk jaar krijgen 12.000 kinderen de kans om mee te doen. Ze kunnen meerdere sporten kiezen en de meeste clubs of organisaties bieden enkele lessen of trainingen aan die kinderen kunnen volgen.


Wethouder sport Rolph Dols: “In Tilburg vinden wij het belangrijk dat iedereen kan sporten. Sporten is namelijk niet alleen goed voor je gezondheid en conditie, maar het zorgt er ook voor dat je nieuwe vriendjes en vriendinnetjes leert kennen. Veel kinderen zijn al lid van een sportvereniging, maar misschien lijkt het je leuk om eens iets anders te proberen? Hoe zou het bijvoorbeeld zijn om te kunnen boogschieten? Of schaatsen? Of wil je juist leren boksen of breakdancen? Via Try-Out Tilburg kun je op een leuke en goedkope manier kennismaken met veel verschillende sporten. Misschien ontdek je wel een verborgen talent!”

Sinds twee jaar is Try Out Sports een onderdeel van Try Out Tilburg. Op de website wordt ook het aanbod van Try Out Cultuur getoond. Try Out Sports vindt plaats rond de herfstvakantie, Try Out Cultuur na de Kerstvakantie. Het doel van deze programma's is kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een grote verscheidenheid aan sporten en creatieve activiteiten in de gemeente Tilburg, zonder meteen lid te hoeven worden. Hierdoor kunnen kinderen zich eerst rustig oriënteren op de sportieve en/of culturele 'markt' en zo hun talenten ontdekken. Inschrijven voor Try Out Sports kan vanaf maandag 27 september tot zondag 17 oktober.

Van Try Out Sports naar Amerika
De 24-jarige prof-basketballer Nené Kiameso is een oud-leerling van basisschool De Vlashof. Hij had een passie voor voetbal, maar door Try Out Sports kwam hij in aanraking met basketbal. Nené bleek talent te hebben, hij werd gescout door Eiffeltowers Den Bosch en kwam in het Nederlandse Team. Hij speelde enkele EK’s en nam deel aan de Olympische Spelen. In 2013 ging hij vier jaar studeren en basketballen in Amerika en won daar veel prijzen. Vorig jaar speelde hij voor het eerst als prof in Italië. Op zijn oude basisschool de Vlashof liet Nené nogmaals zien waarom sporten zo ontzettend leuk is en dat je je dromen kunt verwezenlijken. Hij hoopt kinderen te enthousiasmeren om te bewegen en een sport te vinden die bij hen past. “Ik wil laten zien dat alles mogelijk is, als je er maar voor gaat en je dromen niet opgeeft. Door mee te doen aan Try Out Sports heb ik mijn passie gevonden en mijn dromen kunnen waarmaken.”