TILBURG - Om te zorgen dat er niet teveel ganzen in Tilburg komen, zorgt de gemeente voor een diervriendelijke manier van nestbeheer. Als er teveel ganzen zijn, kan dit zorgen voor problemen omdat er niet overal genoeg voedsel voor de dieren is.


Een specialistisch bedrijf (Hofganzen) kijkt in Tilburg hoeveel nesten er zijn op de plekken waar ganzen broeden. Als er teveel eieren zijn, worden die behandeld met maiskiemolie. Eieren die hiermee behandeld zijn, komen niet uit. De voordelen: de geboorte van jonge ganzen wordt beperkt en het is mogelijk om de hoeveelheid ganzen niet te groot te laten worden. Het werken met maiskiemolie is een diervriendelijke methode waar ook de landelijke dierenwelzijns-organisaties, volledig achter staan.

Helpt u mee?

Inwoners kunnen helpen bij dit initiatief. Als ze een nest in de buurt van hun tuin zien, kunnen ze contact opnemen met het bedrijf Hofganzen via: 0524 – 291773 of per mail info@hofganzen.nl. Dit moet wel binnen twee weken nadat de eieren zijn gelegd. Ganzen kunnen wel 35 jaar worden. Daarom is het belangrijk dat de groep ganzen in de stad niet te groot wordt.