TILBURG - Growshop El Amigo aan de Trouwlaan moet op last van de burgemeester 6 maanden de deuren sluiten. Van 3 augustus 2020 tot 3 februari 2021 is de growshop dicht.


Burgemeester Weterings besloot dit nadat er in november 2019 een zak met 515 gram gedroogde henneptoppen was gevonden in een bestelbus op het perceel. In het pand van de growshop werden daarnaast veel spullen gevonden die zeer waarschijnlijk bestemd waren voor grootschalige en professionele hennepteelt. Het bedrijfspand en het perceel werden doorzocht naar aanleiding van informatie uit administraties van growshops en groothandels uit verschillende delen van Nederland.

Strafbaar

Het doel van de tijdelijke sluiting is om een einde te maken aan de bekendheid en het gebruik van het bedrijfspand en het perceel als drugspand. Op maandag 3 augustus zijn de ramen en deuren afgesloten, de sloten vervangen en is het pand verzegeld. Het is verboden om het bedrijfspand en het perceel te betreden. Het verbreken van de zegel is strafbaar. Hiervoor staat een gevangenisstraf van maximaal 2 jaar of een geldboete van 20.500 euro. Inwoners die zien dat het bedrijfspand en het perceel in gebruik worden genomen, kunnen contact opnemen met de politie: 0900-8844 of maak een melding bij het Centraal Meldpunt via deze site tilburg.nl.

Tilburg treedt hard op tegen drugshandel, omdat het vaak gepaard gaat met overlast en criminaliteit. De gemeente Tilburg en de politie controleren extra op drugsoverlast en kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Inwoners die een vermoeden hebben dat ergens hennep wordt geteeld, kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Dat kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen naar gemeente Tilburg en politie.