TILBURG - Basisschool De Wegwijzer in de Reeshof krijgt een groener schoolplein. Het werk aan het plein begon deze week en duurt tot eind oktober. Als het plein van De Wegwijzer klaar is, is dat het 50e groene schoolplein in Tilburg.


Een wilgenbosje om je achter te verstoppen, bloembakken waarin verschillende groente- en fruitsoorten groeien en stapstammen om je evenwicht op te bewaren. Een groen schoolplein is een speelomgeving waar ruimte is voor groen. Dit is niet alleen leuk en goed voor de natuur, maar ook nog eens goed voor het concentratievermogen van de spelende kinderen.

Jong geleerd, oud gedaan
Op elke Tilburgse basisschool is aandacht in de lessen voor natuur en het milieu. Hierbij komen de kinderen in aanraking met de natuur en ze leren er mee omgaan. Het groene schoolplein van De Wegwijzer draagt bij aan het streven dat alle Tilburgse basisscholen in 2022 een groen duurzaam schoolplein hebben. Door met groen in aanraking te komen, merken leerlingen onder andere waar een groen schoolplein goed voor is. Water wordt niet afgevoerd via het riool, maar gaat naar de planten. Bomen bieden schaduw in de zomer en de koolmezen in de nestkastjes eten hun buik vol met eikenprocessierupsen. De vloerschildering die in april werd aangebracht door kunstenaar Leon Keer sluit perfect aan bij het nieuwe groene schoolplein. Kinderen kunnen op de 3D vloerschildering een pad volgen door de natuur.

NK Tegelwippen
Met het vergroenen van het schoolplein wipt De Wegwijzer een hoop tegels uit het plein. Dat is mooi voor het NK Tegelwippen, waarbij we tot 30 september 2021 de strijd aangaan met Breda. De gemeente waar de meeste tegels gewipt worden, wint. We zijn er nog lang niet, dus de gemeente heeft uw hulp hard nodig. Wipt u ook tegels uit de tuin en vervangt u ze door groen? Lever ze dan op zaterdag 12 juni van 10 tot 14:30 uur gratis in bij De Wegwijzer. Inwoners kunnen ook subsidie aanvragen voor het ontstenen van hun tuin. Meer informatie over deze subsidieregeling staat op de pagina Subsidie Klimaatbestendig Tilburg op deze site. Meer informatie over het NK Tegelwippen op nk-tegelwippen.nl.