TILBURG - In 2020 kon de plantdag voor een Geboorteboom door corona helaas niet doorgaan. Maar dit jaar is het op zaterdag 11 december weer mogelijk om een Geboorteboom te planten voor een nieuw Tilburgs wereldburgertje: een baby of kindje uit Tilburg.

De bomen komen in Landschapspark Pauwels, ten noorden van Tilburg. Daar is de komende jaren plek voor de aanplant van nieuwe bomen. Een Geboorteboom is een origineel cadeau voor een pasgeboren baby of jong kindje. Het aanplanten van Geboortebomen gebeurt in Tilburg vanaf 2007. De boom staat symbool voor de wens dat elk kind moet kunnen opgroeien in een gezonde, groene wereld. Bij de boom hoort een certificaat op naam van het kind en een uitnodiging om de boom zelf te komen planten.

Aanmelden

Het planten van een boom kost 49,50 euro. Aanmelden voor het planten van een boom op 11 december in Pauwels kan via de website van Stichting Boomfeestdag. De gemeente Tilburg heeft de beschikking over 65 bomen. Daar zijn er nog 25 van over. Als alle bomen verkocht zijn, is het voor dit jaar niet meer mogelijk om aan te melden.