TILBURG - Inwoners die in december met de fiets naar het centrum komen en hem stallen in een van de fietsenstallingen, zamelen geld in voor 2 goede doelen: de voedselbank en de Quiet. De gemeente geeft de hele maand december een bedrag per gestalde fiets aan een goed doel.


Het gaat om het stallen van je fiets in 1 van de 4 fietsenstallingen in het centrum. Het opgehaalde geld helpt stadsgenoten die het financieel moeilijk hebben en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Een mooie kerstgedachte dus. U kunt kiezen uit 2 goede doelen: de stichting Tilburgse Voedselbank en de Quiet. De fietsenstallingen zijn in december feestelijk aangekleed, dus het is ook nog eens gezellig om daar je fiets te stallen. Bovendien is fietsen gezond en een fiets stallen is gratis. Kom daarom in december met de fiets naar de stad en help anderen.

Fietsenstallingen die meedoen zijn die op de Heuvel, de Katterug (Stadhuisplein), het Pieter Vreedeplein en de Concertzaal (Schouwburgring).

Stichting Tilburgse Voedselbank

De Stichting Tilburgse Voedselbank zet zich in voor huishoudens in Tilburg en omgeving, die om wat voor reden dan ook in financiële problemen zijn gekomen en daardoor geen voedsel meer kunnen kopen. Voedsel dat niet meer verkocht wordt maar nog wel voor consumptie geschikt is, worden aan deze huishoudens verstrekt.

Quiet

Quiet lost armoede niet op, maar probeert het wel op alle mogelijke manieren te verzachten. Door ervoor te zorgen dat mensen die in armoede leven ook bijzondere momenten meemaken en zo even kunnen ontsnappen aan de zorgen. Bijvoorbeeld een dagje Efteling voor kinderen of een verjaardagsfeestje kunnen geven. Of een kappersbehandeling of een dagje museum. Quiet vraagt voortdurend aandacht voor armoede in Nederland en geeft armoede een gezicht. Het verhaal achter armoede wordt verteld. Ook worden mensen geholpen weer in hun kracht te staan. Door ze te helpen om vertrouwen te krijgen in hun eigen kunnen en door ze te helpen zich te ontwikkelen.

De actie loopt tot en met 31 december 2022. Daarna maakt de gemeente bekend welk bedrag is gedoneerd aan de Voedselbank en de Quiet.