UDENHOUT - De Tennis- en Padelvereniging Udenhout (TPVU) ontving 16 juni de Tilburgse Ereprent uit handen van burgemeester Theo Weterings. TPVU bestaat in 2022 50 jaar.


Een groep van 8 personen nam in 1972 het initiatief tot de oprichting van een tennisvereniging. Op dit moment heeft de club rond de 750 leden. Het is daarmee een van de grootste sportclubs uit Udenhout. De tennisvelden van TPVU liggen op het complex aan de Sportlaan. Er zijn op dit moment 9 verlichte tennisbanen. Sinds 2016 beschikt TPVU ook over 2 padelbanen en zijn er plannen om deze met 2 uit te breiden.

Vrijwilligers

De club heeft leden die al heel lang lid zijn en draait volledig op vrijwilligers. Al zeker 30 jaar zorgen cliënten van ASVZ, ook bekend als Vincentius, ervoor dat het sportcomplex er schoon en netjes bij ligt. Verduurzaming staat bij de vereniging hoog in het vaandel. Er is LED-verlichting, zowel op de tennisbanen als binnen in het paviljoen en er wordt gekeken naar mogelijkheden voor verdere verduurzaming zoals zonnepanelen. TPVU viert nog t/m 19 juni het 50-jarig jubileum met diverse activiteiten voor de leden.

Tilburgse Ereprent

De Tilburgse Ereprent is een gemeentelijke onderscheiding die kan worden toegekend aan bedrijven en organisaties die een bestaansjubileum vieren van 50 jaar of meer, telkens met een eenheid van 25 verhoogd. Zij zetten zich al jarenlang als ondernemer, culturele of maatschappelijke instelling in voor Tilburg. Het zijn bedrijven en organisaties die hun roots in Tilburg hebben en hun ontwikkeling in en met Tilburg hebben doorgemaakt. De Tilburgse Ereprent staat symbool voor de waardering en trots van de gemeente en is voor de jubilerende bedrijven en organisaties, vanwege de gekozen kunstvorm (grafische prent), uitermate geschikt om op te hangen en te tonen aan medewerkers, leden, klanten, relaties en bezoekers. Het ontwerp is van de Tilburgse kunstenares Janine Hendriks van Kaftwerk.