TILBURG - Oplettende voorbijgangers hebben ‘m vast al gezien. De nieuwe muurschildering op de hoek van de Schrobbelaarstraat/Textielstraat. Op de schildering van Eelco van den Berg zijn o.a. een uil en een vos te zien.


Het is de tiende muurschildering in Tilburg. De gemeente heeft het muurschilderingenproject verlengd. Dit betekent dat Tilburg nog veel muurcreaties rijker wordt. In de programmabegroting voor 2021 is hiervoor een bedrag van 60.000 euro opgenomen. De gemeente werkt samen met bewoners aan een schone, groene, goed onderhouden openbare ruimte waar we prettig met elkaar kunnen wonen, leven en samenzijn. Hoe de gemeente dat doet? Door samen met Tilburgers te bepalen waar actie nodig en door te experimenteren met de stad.

Publieke ruimte verbeteren
Het muurschilderingenproject is één van de 14 experimenten om de publieke ruimte van Tilburg te verbeteren. Wethouder Mario Jacobs (openbare ruimte): “De muurschilderingen zijn zowel online als offline positief ontvangen door Tilburgers. Voor iedere muurschildering zijn ideeën opgehaald bij inwoners. De creaties maken de stad vervolgens leefbaarder en aantrekkelijker. Ze zijn zichtbaar en vrij toegankelijk, waardoor iedere inwoner ervan kan genieten. En we hopen dat ze onze inwoners uitnodigen om nog beter te zorgen voor een schone, hele en veilige openbare ruimte.”