TILBURG - De gemeente is vorige week begonnen met het plaatsen van bladkorven. De gemeente ruimt de bladeren op in de periode van week 40 t/m week 4 in 2022.

De korven worden voor de kerstvakantie opgehaald om vandalisme door vuurwerk te voorkomen. Inwoners mogen de bladeren ook in de groencontainer stoppen of naar de milieustraat brengen. De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladeren, niet voor takken en snoeiafval. Daar gaat de apparatuur van kapot. Zit de bladkorf vol? Leg dan de bladeren er los naast en niet in een plastic zak. Snoeiafval en Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT) moeten in de daarvoor bestemde container.

Meldingen

Meldingen over bladruimen kunnen gemaakt worden via de Fixi app. Die is gratis te downloaden via de Appstore en de Play Store. Als het regent, kunnen bladeren gladheid veroorzaken op wegen. Ook kunnen rioolputten verstopt raken. Als bladeren blijven liggen op gazons, kunnen die 'verstikken'. De milieustraten zitten bij de Albionstraat en in de Hoolstraat (Berkel-Enschot). De openingstijden staan op de pagina milieustraat op deze site.