TILBURG - Op zondag 5 november jl. lanceerde auteur Juul Martin Williams haar nieuwe historische novelle, `Borduren in het donker` bij Giardino d'Italia in Tilburg.


In een fijne sfeer en met veel enthousiaste aanwezigen vertelde Williams over de totstandkoming van haar boek en las een fragment voor. Daarna was er uitgebreid tijd voor het signeren en mooie gesprekken met de aanwezigen. Deze nieuwe literaire novelle is zowel in het Nederlands als in het Engels verkrijgbaar.

'Borduren in het donker' speelt zich af in de nadagen van de Eerste Wereldoorlog. In de herfst van 1917 - na drie loodzware jaren in het veldhospitaal achter de loopgraven - is chirurg Alistair MacEwen volledig ingestort. Hij wordt opgevangen in een nabijgelegen chateau.

In de zomer van 1926 keert hij terug naar Frankrijk om de vrouw te bezoeken die gedurende die laatste oorlogswinter voor hem zorgde, Ghislaine. Ook in haar leven heeft de oorlog diepe sporen nagelaten. Al snel na aankomst blijkt dat dit weerzien ingrijpende gevolgen heeft voor hen beiden en aan hun leven voorgoed een andere wending zal geven.

'Borduren in het donker' is weliswaar klein van omvang maar groots qua inhoud. Een literaire parel die je heden ten dage niet veel meer tegenkomt.

Voor verdere activiteiten rondom 'Borduren in het donker' kunt u contact opnemen via de website www.wordstoliveby.eu of met Hanneke van de Water via vandewaterhanneke@gmail.com / 06-46590516.

De auteur

Juul Martin Williams (Breda, 1959) studeerde geschiedenis, godsdienstwetenschappen en filosofie in Tilburg en Rotterdam. Zij werkte onder meer als counselor, keynote speaker, redacteur, copywriter, vormgever en koordirigent.

Juul schrijft sinds de brugklas poëzie, fictie en non-fictie in het Nederlands en het Engels. Zij recenseert voor Literair Nederland, beheert een eigen website en blogt geregeld op diverse social media. Haar gedicht '14 mei 1940' werd in 2020 voorgedragen tijdens de herdenking van 80 Jaar Bombardement Rotterdam.

Momenteel werkt Juul aan een roman, een verhalenbundel en een opera. Verder worden er op haar initiatief stappen ondernomen om zowel 'De Kwartiermaker' als 'Borduren in het donker' te vertalen in het Frans.

Boekinformatie

'Borduren in het donker' telt 118 pagina's en wordt als paperback uitgegeven via Boekengilde. De consumentenprijs bedraagt € 14,-. Uiteraard is voor u de reguliere boekhandelskorting van toepassing. Het ISBN luidt 978-94-649-1014-8.

'Embroidering in the dark' telt 116 pagina's en zal € 13,- gaan kosten. ISBN 978-94-649-1015-5