TILBURG - Tijdens een verkeerscontrole van de politie werd een 35-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man reed waarschijnlijk onder invloed van drugs. Tijdens de controle bleken er in totaal zestien bestuurders onder invloed te zijn van drank of drugs. Er werden twee rijbewijzen ingenomen en een aantal bekeuringen uitgedeeld. Dit gebeurde in de nacht van vrijdag 10 maart op zaterdag 11 maart.


In totaal bleken er elf bestuurders te veel alcohol te hebben gedronken en zaten er vijf met drugs op achter het stuur. Twee rijbewijzen werden direct ingenomen. Ook had iemand z’n dimlicht niet op orde en wilde er twee hun rijbewijs niet laten zien, en zo waren er nog een aantal andere overtredingen waar in totaal veertien bekeuringen voor uitgeschreven werden.

Bestuurders onder invloed

De verkeerscontrole vond plaats op Het Laarveld West. Zo’n veertig agenten waren hierbij betrokken en zo’n duizend voertuigen werden gecontroleerd. De politie krijgt steeds vaker signalen dat er rondom voetbalwedstrijd van Willem II, maar ook daarbuiten, mensen onder invloed in de auto zouden stappen. Tijdens een eerdere controle aan Het Laar-West en de Paleisring werden afgelopen 6 januari ook al achttien bestuurders met drank of drugs op gepakt. Hierdoor leek de noodzaak groot om dit nog een keer te doen.

Er is voor gekozen om het overgrote gedeelte van de bestuurders onder invloed niet ter plaatse aan te houden maar een proces-verbaal op te maken. Zo kon tijdens de grootschalige controle het tempo erin blijven. De officier van Justitie zal bepalen wat de vervolgstappen zijn.