TILBURG - Twee mannen van 36 en 24 jaar zijn opgepakt omdat ze een oudere vrouw met rollator bestolen zouden hebben op de Nieuwlandstraat. Dat gebeurde dinsdag 5 juli aan het einde van de middag. Medewerkers van cameratoezicht zagen dat de mannen de vrouw probeerden te rollen. De vrouw heeft aangifte gedaan. Ook deed de eigenaar van een winkel aangifte, omdat het duo daar probeerde iets te stelen.

Het 79-jarige slachtoffer loopt rond een uur of vijf door de Nieuwlandstraat als ze merkt dat haar telefoon uit de zak van haar jas wordt gehaald. Wanneer ze om zich heen kijkt, is er naast de twee mannen, niemand in de buurt. Één van de mannen geeft haar de telefoon aan en wijst naar de rollator, alsof hij daar vanaf gevallen is. Maar de vrouw weet dat ze gerold is.

Cameratoezicht
Een motoragent krijgt hierna een melding vanuit de medewerkers van cameratoezicht. Zij hebben het voorval op de beelden zien gebeuren. De motoragent rijdt naar de Nieuwlandstraat waar hij de twee verdachten ziet lopen en ze aanhoudt.

Daarna blijkt dat het tweetal iets eerder al een trui en een zonnebril probeerde te stelen. De eigenaar van de zaak zag dat één van de mannen een trui uit de winkel onder z’n jas aanhad, en daarmee naar buiten wilde lopen. De andere man haalde het alarmlabel van een zonnebril af. De eigenaar kon de diefstallen voorkomen door het duo er op aan te spreken. De verdachten, beide verblijvend in Budel, zitten vast.