TILBURG - Zondagavond is een man beroofd door vier mannen op de Matterhornstraat. Hij was daar omdat hij via een datingsite een afspraak had gemaakt met een jongen. Afgelopen jaar is dat al twee keer eerder gebeurd in die straat. We zoeken getuigen en willen mensen waarschuwen voor deze praktijken.

In de nacht van zondag 7 november 2021 op maandag om 1.40 uur meldde zich een bewoner van de omgeving Helmond aan het bureau aan de Ringbaan-Zuid. Hij verklaarde dat hij was beroofd en tegen zijn wil was vastgehouden. Dat zou zijn gebeurd op de Matterhornstraat. Er werden direct meerdere surveillance-eenheden naar die straat gestuurd maar er werden geen verdachten meer aangetroffen.

Aangifte
De man deed aangifte. Hij had via een datingsite een afspraak gemaakt met een 20-jarige Hollandse jongen. Die afspraak zou op zondagavond om 23.00 uur plaatsvinden aan de Matterhornstraat. De man reed daar heen en wachtte een tijdje. Onderwijl had hij appcontact met de jongen die aangaf dat het wat uitliep. Plotseling stonden er vier mannen bij hem van vermoedelijk van Marokkaanse afkomst. Ze gaven hem enkele klappen en pakten wat spullen van hem af waaronder zijn portefeuille, zijn telefoon en zijn autosleutels. Hij moest onder dwang zijn inlog en pincode afgeven van zijn bankapp en bankpassen. Hij werd meegenomen naar een dugout van een voetbalveld en werd daar vastgehouden door twee van de verdachten. De andere twee zijn een tijd weggeweest.

Afgeschreven
Na verloop van tijd kwamen de twee weer terug en kreeg het slachtoffer zijn autosleutels weer terug. De mannen verdwenen en de aangever reed naar het politiebureau. Daar bleek dat er geld van zijn rekening was afgeschreven. Het slachtoffer is lichtgewond geraakt omdat hij meerdere klappen heeft gekregen.

Signalement
De recherche is een onderzoek gestart. We zoeken getuigen die iets gezien hebben tussen 23.00 uur en 01.30 uur of mogelijk beelden hebben van de omgeving Matterhornstraat. De signalementen van de verdachten zijn:

- Man van 20 a 25 jaar, ongeveer 1.70 m lang en een licht getinte huidskleur. Hij was gekleed in donkere kleding met een hoodie op en een blauw mondkapje.
- Man van 1.85 m lang met een Marokkaans accent. Ook hij was gekleed in donkere kleding en had een hoodie en een mondkapje op.
- Man van 24 jaar, ongeveer 1.80 m lang en een licht getinte huidskleur. Hij had een Marokkaans accent en een zwarte hoodie op en een blauw mondkapje.
- Een magere man van 1.80 m lang en een bleke huid. Deze verdachte was nogal sterk en agressief. Ook hij had een zwarte hoodie op en een blauw mondkapje.

Waarschuwing
Hoe aantrekkelijk het ook kan zijn om op deze manier via een datingsite met iemand af te spreken waarschuwen we daar wel voor. In deze Matterhornstraat zijn er dit jaar nu drie van dit soort straatroven gepleegd. Dus deze straat is iets om te mijden. Maar in het algemeen is het onverstandig om op dit soort afspraken in te gaan. Beter is het om af te spreken op plekken waar meer mensen zijn.

Contactmogelijkheden
Heeft u tips of informatie, meld dit dan:
- via de banners onder dit bericht
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M