TILBURG - Op de Pieter Vreedestraat vond zondagmiddag 27 juni een vechtpartij plaats tussen meerdere personen. Nadat er twee minderjarigen (15 en 17 jaar) uit Tilburg werden aangehouden, zocht de politie in de omgeving naar meer personen die hierbij betrokken waren. Tijdens deze zoektocht vonden agenten meerdere wapens in een auto.

Even na 16.00 uur werd de politie gebeld, omdat er een vechtpartij gaande was tussen meerdere personen. Toen meerdere agenten naar de locatie reden, zagen zij jongeren wegrennen. Een 12-jarig slachtoffer gaf aan dat hij na een woordenwisseling met onbekenden werd mishandeld. Twee jongens, van 15 en 17 jaar, probeerden te ontkomen maar werden aangehouden. Zij worden verdacht van de openlijke geweldpleging.

Wapens

Tijdens de zoektocht naar de andere jongeren die wegrenden, stuitten agenten op een auto die midden op de kruising van de Girostraat met de Willem II-straat stilstond. De twee inzittenden, een 19-jarige vrouw uit Tilburg en een 18-jarige man uit Tilburg, werden hierom gecontroleerd. In het voertuig vond de politie onder andere een vuurwapen, een ploertendoder en een stroomstootwapen. Beiden verdachten werden direct aangehouden. Uit onderzoek bleek dat zij bij de eerder aangehouden verdachten horen. De wapens zijn in beslag genomen. Die vier verdachten zitten vast voor verder onderzoek.