TILBURG - Na intensief rechercheonderzoek heeft de politie vijf verdachten verhoord in verband met twee berovingen en een bedreiging in Tilburg. Bij één van de berovingen en bij de bedreiging was sprake van een valse date afspraak. Het gaat om Tilburgers van 17, 18, 18, 19 en 22 jaar.

Berovingen
De eerste beroving was woensdag 29 december 2021 op de Goirkekanaaldijk in Tilburg. Hier werd een 31-jarige Tilburger door drie jonge daders van zijn fiets getrokken en bedreigd met een mes. Hij moest zijn pinpas afstaan. De tweede beroving vond plaats na een date afspraak op vrijdag 31 december 2021 op het Mascagnihof. Het 52-jarige slachtoffer werd door drie mannen onder bedreiging van een mes gedwongen om bij een pinautomaat geld op te nemen van zijn bankrekening. De derde zaak, een bedreiging, gebeurde eveneens na een date afspraak. Een 30-jarige Tilburger werd op de Paganinistraat door twee mannen met een mes bedreigd en een staaf mishandeld. Het slachtoffer wist het mes af te pakken en zijn belagers te verjagen.

Onderzoek
De politie kwam de groep op het spoor dankzij intensief rechercheonderzoek en camerabeelden van een jongeman die met een buitgemaakte bankpas afrekende. De eerste verdachte, een 22-jarige Tilburger, werd dinsdag 15 maart jl. aangehouden en vastgezet. Op donderdag 17 maart jl. meldden zich vier jongemannen (17,18,18 en 19 jaar) op het politiebureau die aangaven dat zij betrokken waren bij de zaak. Een van de 18-jarige verdachten werd direct aangehouden en verhoord. Ook van de andere drie verdachten zijn inmiddels verklaringen opgenomen. Ze hadden een account op een dating app en maakten middels een valse identiteit een afspraak met twee van de drie slachtoffers.