OISTERWIJK - Politiemensen hielden gisterenavond, donderdag 25 februari, vijf mannen aan omdat zij verdacht worden van betrokkenheid bij de diefstal van een tas eerder die avond op het Zwarte Wegje in Oisterwijk. Het vijftal zit vast en wordt door de recherche gehoord.

De politie ontving donderdagavond 25 februari rond 21:10 uur een melding dat er een tas was buitgemaakt op het Zwarte Wegje in Oisterwijk. Het slachtoffer werd daar door een groep van vijf mannen aangesproken die er vervolgens met zijn tas vandoor zijn gegaan. Dankzij een duidelijke omschrijving van de daders en met behulp van onder andere cameratoezicht zijn de mannen snel opgespoord. De verdachten, leeftijden tussen de 14 en 30 jaar, zijn aan de Kievitsblekweg in Oisterwijk aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex waar zij door rechercheurs worden gehoord.

Twee aanhoudingen voor diefstal goederen
Eerder die dag, rond 17:30 uur, was de politie ook aanwezig op de Kievitsblekweg in Oisterwijk. Twee personen, (15 en 16 jaar) zouden naar aanleiding van een conflict goederen hebben gestolen van een medebewoner. Ook zij zitten vast in het cellencomplex. De politie onderzoekt de zaak.