DONGEN - Bij een verkeersruzie is een man gewond geraakt doordat hij meerdere malen door een hond is gebeten. Hij is later aangehouden omdat hij dreigde met een mes en een vuurwapen.

Op vrijdag 24 mei 2024 om 00.30 uur krijgen meerdere surveillance-eenheden de opdracht te gaan in de richting van de Wagnerstraat waar iemand gewond thuis was gekomen en naar de Straussstraat waar een conflict was geweest. Al snel blijken deze twee meldingen met elkaar te maken te hebben.

Ruzie

Een bewoner van de Strausstraat loopt iets na twaalven met zijn hond op straat wanneer er een auto langs komt rijden. Er ontstaat een conflict tussen hem en de bestuurder van de auto. Die laatste stapt uit en een confrontatie volgt. Na een woordenwisseling pakt de bestuurder een mes. Het lukt de aangever om dat mes af te pakken en weg te gooien. De bestuurder pakt dan een vuurwapen en probeert te schieten volgens de aangever. Maar het wapen ketst en de aangever gaat in de aanval geholpen door zijn hond. In het gevecht bijt de hond de verdachte en weet de aangever het vuurwapen af te pakken. De verdachte kiest eieren voor zijn geld en verdwijnt.

Aanhouding

De verdachte is vanuit zijn woning naar het ziekenhuis gebracht terwijl er ook contact wordt gemaakt met de aangever. Op zijn aanwijzing wordt in de struiken een mes en een vuurwapen gevonden. Na behandeling in het ziekenhuis wordt de verdachte aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak.