TILBURG - Een overlopen inbreker kon snel aangehouden worden. Op basis van zijn signalement wist een agent wie het was. Hij was snel gevonden.Op donderdag 9 september 2021 om 14.30 uur belden een geschrokken bewoner van de Goirkestraat naar het operationeel centrum. Hij had zojuist een mogelijke inbreker overlopen in het studentenhuis waar hij woonde. Het slachtoffer kon een duidelijk signalement van de inbreker geven.

Herkenning
Via de mobilofoon werd de melding uitgegeven aan een surveillance-eenheid. Een andere eenheid hoorde deze melding waarin het signalement van de man duidelijk genoemd werd. De agenten realiseerden zich dat dit signalement overeenkwam met een man die ze eerder op de die dag hadden staande gehouden naar aanleiding van een overlast melding aan de Reitse Hoevenstraat. Ze hadden de naam van de verdachte. Korte tijd later zagen ze dat een man zich stond om te kleden in het Edmond Meeliserf.

De kleding die hij uittrok klopte met de kleding die genoemd werd in het signalement wat opgegeven was. En het was inderdaad de man die de agenten eerder die ochtend hadden gesproken. Hierbij is de 35-jarige man, die officieel in Nijmegen woont, aangehouden. Aan het bureau bleke hij een pasje in zijn bezit te hebben afkomstig van een andere inbraak. De verdachte is ingesloten aan het bureau en de recherche gaat de zaken verder onderzoeken