TILBURG - De vrouw, die ervan wordt verdacht dat ze haar vriend heeft vermoord door middel van het toedienen van gif, is komen te overlijden. Dat blijkt uit onderzoek van de politie en het Openbaar Ministerie (OM). Aankomende woensdag, 27 september, staat de uitsprakenzitting gepland in deze moordzaak.


Maandagochtend 25 september is er een melding binnengekomen dat het lichaam van de verdachte is gevonden in haar huis in Tilburg. Donderdag 8 september en maandag 11 september stond verdachte op zitting inzake onderzoek Border. Zij wordt ervan verdacht dat ze verantwoordelijk is voor de dood van haar vriend Chris Grinwis.

Volgens het OM is er voldoende bewijs dat verdachte met voorbedachten rade stiekem haar vriend heeft vergiftigd met de dood tot gevolg en eiste daarom 19 jaar cel gevangenisstraf. Aankomende woensdag staat de uitsprakenzitting gepland in deze zaak.

Onbevredigend

Het OM heeft de nabestaanden van Grinwis op de hoogte gebracht van dit nieuws. De officieren van justitie in deze zaak: “Volgens artikel 69 van het wetboek van strafrecht kunnen wij geen overleden verdachte vervolgen. Dus met het overlijden van de verdachte is de mogelijkheid om recht in deze zaak uit te spreken geblokkeerd. Dit is heel onbevredigend, want de rechter zal nu niet meer toekomen aan de vraag ‘of zij bewezen acht dat verdachte haar vriend, Chris Grinwis, vermoord heeft’. Dit is zeker ook voor de nabestaanden van Grinwis onverteerbaar.”

Op dit moment wordt nog onderzoek gedaan naar de toedracht van het overlijden. In haar woning is een afscheidsbrief gevonden.