DONGEN - Op vrijdag 12 november werd, omstreeks 17.25 uur, een 18-jarige jongen uit Gilze aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij donderdagmiddag een 13-jarige jongen heeft mishandeld en zijn fiets in het water heeft gegooid langs de Kanaaldijk Noord in Dongen.


Het slachtoffer fietste donderdagmiddag over de brug bij de Kanaaldijk Noord. Op een zeker moment stopte hij om op wat vrienden te wachten. Er kwamen twee jongens op een scooter bij hem staan. Een van de twee sloeg hem, zonder voor het slachtoffer bekende aanleiding, meerdere keren vol in het gezicht. De jongen rende hierop weg. De fiets van het slachtoffer werd in het water gegooid. Samen met zijn vrienden heeft het slachtoffer de politie gebeld.

Naar aanleiding van het incident verstuurde de politie een Burgernetbericht met daarin het signalement van twee verdachten en een omschrijving van de scooter. Verschillende ontvangers van het bericht gaven informatie door aan de politie. Ze hadden de twee jongens op de scooter bijvoorbeeld zien rijden kort voor en na de beroving. Een onderzoek werd gestart. Er werden onder andere camerabeelden bekeken. Uit het onderzoek kwam al snel de naam van een verdachte naar voren.

Deze jongen, een 18-jarige inwoner van Gilze, werd vrijdag aan het eind van de middag aangehouden nadat de officier van justitie toestemming had gegeven voor de aanhouding buiten heterdaad. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar is hij ingesloten. De jongen zit nog vast en wordt vandaag gehoord. Omdat er gesproken werd over twee jongens op een scooter, sluit de politie niet uit dat er op korte termijn nog een tweede verdachte zal worden aangehouden.