TILBURG - Politiemensen hebben zaterdag 3 juli 2021 rond 17.00 uur, mede dankzij een oplettende getuige, op het Sneekpad een 18-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor een gewapende overval te hebben gepleegd op een supermarkt aan de Dalempromenade.


De verdachte zou zaterdag 3 juli rond 16.45 uur personeel van een supermarkt aan de Dalempromenade met een vuurwapen hebben bedreigd en daarbij ook in de lucht hebben geschoten. Daarbij raakte niemand gewond. De overvaller maakte geld buit en ging er na de overval te voet vandoor in de richting van de Sneekstraat. Mede dankzij een oplettende getuige die de overvaller achtervolgde en zijn locatie aan de politie doorgaf, konden agenten de verdachte al snel aanhouden. Hij was tijdens zijn aanhouding nog in het bezit van het vuurwapen en van de buit.

De man is meegenomen naar een politiebureau en voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet. Voor het personeel en voor klanten van de supermarkt is slachtofferhulp ingeschakeld. De politie zet het onderzoek naar de overval voort.